Kirjoitukset ajalta joulukuu 2020

KUINKA VOIN PARANTAA TIETOTURVAANI

keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Tietoturva kiinnostaa entistä enemmän jokaista tietojärjestelmän käyttäjää, etenkin silloin, kun kyseessä on salassa pidettävä tai arkaluontoinen materiaali.

Juuri paljastuneet Yhdysvaltain valtionhallintoon kohdistuneet kyberhyökkäykset ja Googlen palvelujen kompuroinnit eivät ainakaan vähennä huolta omasta tietoturvasta. Myös Suomessa ja Ruotsissa esiintyneet tietovuodot ovat tuoreessa muistissa.

Otan tässä kirjoituksessa esiin joitakin perusasioita, jotka kannattaa laittaa kuntoon. Monta asiaa voit tehdä itse tai IT-tuen kanssa. Myös CSI-ohjelmistot tarjoavat joitakin ominaisuuksia, joiden avulla voit parantaa tietoturvaa entisestään.

ASIANAJOTOIMISTOSTA OHJELMISTOTALOON

keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Keväällä 2020 koronavirusepidemian tuomat rajoitteet iskivät suomalaisten arkeen muuttaen sitä radikaalisti. Aaltoileva epidemia on pakottanut meidät kaikki opettelemaan uudenlaisen arjen. Omalla kohdallani koronan lisäksi muutosta toivat uudet työkuviot, kun matkani CSI:n tukitiimissä alkoi maaliskuussa 2020. Uudessa työpaikassa aloittaminen on aina jo itsessään jännittävää, mutta poikkeustilanne toi siihen vielä melkoisen lisämausteen.