OIKISKOULUTUKSIA LÄHES 20 VUOTTA

keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Kevät toi, kevät toi.... oikiskoulutukset

Varma kevään merkki CSI:ssä ovat oikisopiskelijoiden CSI Lawyer -koulutukset, joille on riittänyt kysyntää vuosituhannen vaihteesta lähtien. Teemme yhteistyötä Helsingin ja Turun yliopistojen oikeustieteellisten tiedekuntien kanssa, ja huhtikuussa järjestettyihin viiteen koulutustilaisuuteen osallistui jälleen opiskelijoita kummastakin opinahjosta.

Jokainen osallistuja on paikalla hyvästä syystä

Lähtökohdat opiskelijoiden osallistumiseen ovat hyvin erilaisia. Osa hakee tositarkoituksella alan töitä uskoen, että todistus laajasti käytössä olevan ohjelmiston koulutuksesta antaa etumatkaa muihin hakijoihin nähden. Koulutuksiin osallistuu myös opiskelijoita, jotka jo työskentelevät osa-aikaisesti asiakasyrityksessämme ja tulevat vain hakemaan lisäoppia ohjelmistosta.

Ja aina löytyy heitäkin, jotka eivät ole kuulleetkaan CSI:stä, vaan ovat paikalla puhtaasta uteliaisuudesta tai hakemassa vaihtelua normaaleihin luentopäiviin. Tänä keväänä muutama heistä hoksasi koulutuksen aikana jopa käyttäneensä CSI-ohjelmistoa aiemmissa työpaikoissaan.

Eväitä niin työnhakuun kuin vatsallekin

Iltapäivän pituisen koulutuksen tavoite on perehdyttää opiskelijat ohjelmiston perustoiminnallisuuksien käyttöön avustavan lakimiehen näkökulmasta. Toiminnallisuuksien esittelyn jälkeen he pääsevät konkreettisestikin kokeilemaan ohjelmiston käyttöä. Nuoruuden into näkyy harjoituksissa; ne vedetään aina läpi intensiteetillä, jota harvemmin näkee asiakaskoulutuksissa.  

Tuhdin asiasisällön ohella pidämme kunnia-asiana sitä, ettei nälkä pääse yllättämään osallistujia. Aiempina vuosina valmistimme välipalat itse, mutta nykyisin turvaudumme lähiravintolan salaatteihin. Koulutustilaisuuden kruunaavat todistus koulutukseen osallistumisesta sekä CSI:n referenssiasiakkaiden lista, joka yleensä selataan läpi välittömästi.

Miksi investointi kannattaa?

CSI:lle oikiskoulutukset ovat oiva tilaisuus tutustua tuleviin juristeihin sekä kuulla, mitä opiskelijakentällä tapahtuu ja mitkä ovat tämän hetken kuumimmat puheenaiheet. Opiskelijoiden näkökulma on vielä rasitteista vapaa toisin kuin alalla pitkään toimineiden. Silloin tällöin saamme myös kysymyksiä, jotka auttavat kehittämään ohjelmistoa käyttäjäystävällisempään suuntaan.

Vaikka oikiskoulutusten putki on kouluttajalle aikamoisen raskas pyrähdys, se on samalla antoisa. Tilaisuuksissa tuntee tosiaan kouluttavansa - niin ohjelmiston käyttöä kuin usein käytännön tilanteitakin.

Koulutuksista jäävät mieleen ryhmien hyvinkin erilaiset dynamiikat sekä monet persoonat. Jälkeenpäin jää pohtimaan, minne ja millaiseen positioon opiskelijat mahtavat päätyä. Toki toivon, että ainakin joihinkin heistä törmään tulevaisuudessakin CSI-ohjelmiston käytön merkeissä.

Kati Kujala

CSI Helsinki, palvelupäällikkö

Hyvän ja personoidun asiakaspalvelun väsymätön puolestapuhuja, joka inspiroituu palveluiden jatkuvasta kehittämisestä.