20 ÅR AV JURISTSKOLNINGAR

den 12 juni 2018

Juristskolningarna är vårens symbol

En klar indikator om att våren har anlänt är våra CSI Lawyer skolningar för juridikstudenter, vilka har varit populära sedan millenniets början. Vi har nära samarbete med de juridiska fakulteterna i både Helsingfors och Tammerfors universitet, och i de fem skolningstillfällena som ordnades i april deltog studenter från båda universiteten.

Orsaker till deltagande

Studenternas orsaker för att delta i skolningen verkar variera stort. En del söker arbete inom juridikbranschen och hoppas att ett certifikat, vilket intygar att de kan hantera ett allmänt använt affärssystem, kommer ge dem ett försprång bland kandidaterna. Andra arbetar redan deltid hos någon av våra kunder och vill bli skickligare användare av CSI Lawyer.

Därtill finns det alltid deltagare som inte ens har hört om CSI men är på plats av ren nyfikenhet, eller för att få variation till de vanliga föreläsningarna. I våras märkte också några deltagare att de använt CSI-programvaran på någon av deras tidigare arbetsplatser.

Mätt i magen och med verktyg för framtiden

Meningen med skolningen är att deltagarna ska bekanta sig med de grundläggande egenskaperna i CSI Lawyer från en biträdande jurists synvinkel. Efter att funktionerna presenterats får de själva prova använda programvaran. Entusiasmen blomstrar bland de unga deltagarna, något som inte lika ofta påträffas under användarutbildningen i implementationen för nya byråer.

Förutom skolningsinnehållet bjuder vi naturligtvis på något smått och gott, vi vill ju inte att deltagarna lämnar skolningen hungriga. Tidigare år har vi tillrätt mellanmålet själva, men senast utnyttjade vi närrestaurangens sallader. Skolningarna avslutas med utdelningen av ett deltagarcertifikat samt en lista över CSI:s referenskunder, vilken studenterna bläddrar nyfiket igenom.

Varför investera?

För CSI är skolningarna ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med blivande jurister och höra vad som händer i studentkretsarna, samt att få veta vilka som är de hetaste samtalsämnena bland studenterna för tillfället. Studenterna har ännu ett fräscht perspektiv i jämförelse med jurister som redan spenderat några år i arbetslivet, därför får vi ibland frågeställningar som hjälper oss att utveckla programvarans användarvänlighet.

Även om serien av skolningar är ett tufft ryck för den som drar skolningen, är de också väldigt givande. De ger en känslan av att man verkligen övar både användningen av programvaran och inför praktiska situationer.

Det vi minns bäst från skolningarna är de varierande gruppdynamikerna och otaliga personligheterna. Efteråt funderar man ofta vart och i hurudana positioner deltagarna hamnar i framtiden. Jag hoppas givetvis att jag kommer att träffa på en stor del av dem i samband med när de använder CSI-programmet hos deras nya arbetsgivare.

Kati Kujala

CSI Helsinki, servicechef

En outtröttlig förespråkare av god och personlig kundservice, som inspireras av kontinuerlig utveckling av tjänsterna.